Palmix Tamir 400 Grout Harcı

Çimento esaslı, yüksek mukavemete sahip, erken mukavemet kazanan akıcı, büzülme yapmayan, tek bileşenli,  kullanıma hazır grout harcıdır.

KULLANIM ALANLARI

Endüstride makine temellerinin yerleştirilmesinde ve sabitlenmesinde,

Çelik kolonların temele yerleştirilmesi ve sabitlenmesinde,

Prefabrike yapılardaki kolonların sabitlenmesinde,

Çatlaklar, boşluklar ve oyukların doldurulması ve tamirat işlemlerinde,

Rögar yataklarının montaj, onarım ve yükseltilmesinde kullanılır.

YÜZEY HAZIRLIĞI

Uygulama yapılacak olan yüzey mutlaka temiz ve sağlam olmalıdır. Yüzeyde bulunan gevşek parçalar, yağ, kir gibi yapışmayı düşürecek malzemeler yüzeyden kazınmalıdır. Uygulama yapılacak olan yüzeyin su emmesi kontrol edilmeli, emiciliği yüksek olan bölgeler nemlendirilmelidir.

Yüzey, basınçlı su jeti, pürüzlendirme, kumlama gibi uygun yüzey hazırlama teknikleri ile temizlenerek hazırlanmalıdır. Uygulama yapılacak olan kalıbın sabitlenmesi, sızdırmaz yapıda olması ve iyice temizlenmesi gerekmektedir.

UYGULAMA

25 kg’lık Palmix Tamir 400 Grout Harcı, 3,5 – 4 litre suya yavaş yavaş ilave edilir. Düşük devirli bir mikser yardımı ile malzeme homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırılır. Karışım sonrasında topak kalmamasına ve hava kabarcıklarının oluşmamasına dikkat edilmelidir.

Sertleşmeye başlayan harca kesinlikle su ilave edilmemelidir. Hazırlanan harç, su miktarı ve hava sıcaklığı gibi koşullar dikkate alınarak 20 dakika içerisinde kalıba dökülmeli, uygulama tamamlanmalıdır.

UYGULAMA ALETLERİ

 El mikseri, çelik mala, spatula.